A Lorch Cobot hegesztési csomag AWI kiadását az automatizált hegesztési folyamatok igényeihez optimalizáltuk: maximális hatékonyság, biztonság és minőség – az Ön idejének és költségeinek megtakarításáért.

Lorch Cobot AWI Hegesztési Csomag

Már AWI kivitelben is!

A Lorch Cobot hegesztési csomag AWI rendszere számtalan iparágban megnyitja az AWI alkalmazások Cobot hegesztését, pl. gépgyártás, lemezfeldolgozás valamint élelmiszer- bútor- és gyógyszeripar. 

A csapat új tagjával, a kollaboratív robottal javítja versenyképességét és minőségben valamint megjelenésben is kiváló hegesztési eredményeket ér el, amik különféle alapanyagoknál 100%-ban fröcskölésmentesen készülnek – bármi hozzáadása nélkül. 

Tudjon meg többet az AWI hegesztés új módjáról: 

Bemutatjuk az új kollégáját!

Lorch Cobot AWI rendszer

Cobot hegesztés: most már AWI hegesztéstechnikával is Lorch minőségben

Lorch Cobot AWI V30 áramforrás

A hegesztő berendezés

A Lorch Cobot hegesztési csomag AWI kiadása a kiváló Lorch V30 AC-DC hegesztőberendezéssel érkezik. Az optimalizált ívgyújtási jellemzők révén ez a berendezés tökéletesen megfelel az automatizált hegesztéshez. A beépített Fast-Pulse technológia gondoskodik az AWI hegesztés automatizálásának legnagyobb hatékonyságáról.

Lorch Cobot AWI rendszer LTR 350 hegesztőpisztoly

A hegesztő pisztoly

Az AWI Cobot hegesztéshez kifejlesztett speciális LTR-350 hegesztőpisztoly egészíti ki a kiváló berendezést. Karcsú és robusztus felépítése és a Cobothoz optimalizált tartója tökéletes partnerré teszi. Az innovatív „Heatpipe” technológiát használó hibrid hűtőrendszer lehetővé teszi a gyors és pontos pisztolyváltást, szivárgó hűtővíz nélkül.

Lorch Cobot AWI rendszer Lorch Feed 1 hideghuzal toló

A hideghuzal előtolás

A teljesen integrált, digitális Lorch Feed 1 hideghuzal előtoló lehetővé teszi a huzal pontos és megbízható adagolását a hegesztés folyamán. A Cobot és a hideghuzal előtolás gyerekjátékká teszi az adagolást és megbízható eredményeket szállít fröcskölés nélkül – ideális minden olyan hegesztési feladatnál, ahol elengedhetetlen a hegesztési hozaganyag használata. A Lorch Feed 1 széria tartozéka a Lorch Cobot hegesztési csomag AWI kiadás III. és IV. kivitelének.

A felszereltség további műszaki részleteit és a Lorch Cobot hegesztési csomag AWI I. – IV. kiadásának szállítási tartalmát a prospektusunkban találja.

A Lorch COBOT AWI Hegesztőcsomag részei

A COBOT hegesztőcsomag karja

UNIVERSAL ROBOTS UR10

Lorch Cobot UR 10 AWI rendszer LTR 350 AWI pisztoly

A CoBot gyártója, a piac jelenlegi vezetője, több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a könnyű kollaboratív robotrendszerek fejlesztésében. Az UR10 mindent tartalmaz, ami fontos a közepes méretű hegesztési vállalkozások számára:

 • széleskörű felhasználhatóság
 • megfelelő teherbírás
 • alacsony karbantartási költségek
 • fejlett technológia
Lorch Cobot UR kar

Egyszerű kezelhetőség az érintőképernyőnek és az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően

Az érintőképernyős okostelefonok bevezetése óta mindenki értékeli kezelhetőségük előnyeit. Következésképpen a CoBot-gyártók csak azzal foglalkoznak, hogy az üzemeltetők számára a lehető legkönnyebb legyen az élet. Az új technológia kezdettől fogva megkönnyíti a munkát, köszönhetően az intuitív felhasználói felületnek, melyet Ön közvetlenül a PC-k világából ismerhet. Az alapvető jellemzők nagyon rövid idő alatt elsajátíthatók, és a 3 napos üzembe helyezést követően mindössze egy dolgot kell tennie: A Lorch CoBot hegesztőcsomag előnyeit azonnal hasznosítani a cégnél.

Lorch Cobot AWI rendszer érintő képernyő

A programozás új módja: Free Drive funkció

A robothegesztés egyik legnagyobb kihívása a robot tanítása volt. Az egyik esetben olyan külső szakértők tanítják vagy programozzák a robotot, akiknek csak korlátozott tudása van a hegesztésről. Amennyiben saját alkalmazottal teszi ezt, akinek szakképzése hosszú időt vett igénybe, rendszerint nem sokáig marad a cégnél, mivel konkurens cégek kétségbeesetten keresik a hasonló képesítéssel bíró szakembereket.

A CoBotot – valós értelemben – a kezében tarthatja. Az ingyenes meghajtó aktiválása után a CoBot illetve a hegesztőfej könnyen mozgatható kézzel ahhoz a pontig, ahol el kell indítania és be kell fejeznie a mozgást. Közbenső pontokat és szakaszokat is beprogramozhatunk. Nagyon egyszerű és nem igényel előzetes tudást

Lorch COBOT AWI rendszer LTR 350 pisztoly

A COBOT hegesztőcsomag szíve

LORCH V 30 AC/DC AWI VÍZHŰTÉSES ÁRAMFORRÁS

Lorch COBOT AWI rendszer V30 AWI áramforrás
Lorch V30 AC/DC vízhűtéses AWI áramforrás
Lorch COBOT AWI rendszer V30 AWI áramforrás Lorch Feed hideghuzal tolóval
Lorch V30 AC/DC vízhűtéses AWI áramforrás Lorch Feed hideghuzalos előtolóval

A Lorch Cobot hegesztési csomag AWI kiadása a kiváló Lorch V30 AC-DC AWI vízhűtéses hegesztőberendezéssel érkezik. Az optimalizált ívgyújtási jellemzők révén ez a berendezés tökéletesen megfelel az automatizált hegesztéshez. A beépített Fast-Pulse technológia gondoskodik az AWI hegesztés automatizálásának legnagyobb hatékonyságáról.

Csomagtól függően a Lorch Feed hideghuzal előtolóval kiegészítve.

A COBOT hegesztőcsomag agya

LORCH COBOTRONIC EGYEDI SZOFTVER SOKOLADLÚ ÉS FELHASZNÁLÓBARÁT

A beépített érintőképernyő és az intuitív kezelőfelület adja a Lorch Cobot hegesztési csomag egyszerű kezelésének alapját. Az exkluzív Cobotronic programunk még egy lépéssel tovább megy a legmagasabb kezelői hatékonyság elérésében.

Egyszerűen válasszon a Cobotronic program AWI kiadásának három gyakorlatias üzemmódja közül:

 1. a feladat mód egyszerűen és kényelmesen átadja a paraméterek vezérlését a Cobotnak
 2. az egyéni mód elérhetővé teszi az áramforrás összes paraméterének elérését
 3. az asszisztens mód az alkalmazástól függően paramétereket ajánl az optimális hegesztési eredményhez

a Free-Drive funkció révén minden hegesztőnek lehetségessé válik a Cobot hegesztőrendszer kezelése – előzetes betanulási idő nélkül. A programozáshoz kézzel kell oda vezetni a robotkart, ahol kezdenie és végeznie kell. Egyszerű, gyors, kényelmes.

Lorch COBOT AWI rendszer

Lorch cobotronic szoftver

Választhatjuk a klasszikus robot JOB üzemeltetést, vagy modern egyedi üzemmódot az áramforrás összes paraméterének elérésével, esetleg az innovatív Assistant Mode-ot, amely a felhasználó számára optimális rendszerbeállítást javasol, beleértve a robotkar hegesztési sebességét.

Egy vezérlőpanel: hozzáférés minden öszettevőhöz

A gyakorlatban gyakran látható két kézi vezérlőpanel a klasszikus robotállomás programozásánál. Az egyikkel a robotot programozhatjuk, a másikkal hegesztő dolgozik. A CoBot rendszernél lehetősége van a hegesztőnek mindent egy kézben tartani. A Lorch CoBot interfésznek köszönhetően teljes hozzáférést biztosít a hegesztési rendszer minden fontos funkciójához egyetlen kezelőpanellel.

CoBot és hegesztési paraméterek: Minden egy helyen

A SpeedCold biztosítja az ívek viselkedését a vékony lemezes hegesztés során és kiküszöböli a ragadós fröccsenést. Még a nagyon vékony lemezek megbízhatóan hegeszthetők a SpeedCold-al. A feltörekvő fröccsenések olyan „hidegek”, hogy általában semmi sem ragad. Különösen a vékony lemezes hegesztés során a SpeedCold teljes potenciálját mutatja.

Még könnyebben elérhető az optimális hegesztési varrat

Az áramforrást, a hegesztési eljárást és a hegesztőpisztolyt egyeztetve mindig a legjobb beállításokat érheti el. Csak azt mondja meg a CoBot vezérlésnek, hogy mit szeretne hegeszteni (pl. 6-os tompavarrat 4 mm-es acélon), és kap egy paraméterjavaslatot, amely magába foglalja az optimális hegesztési eljárást, az adatok paraméterezését, a robot megfelelő haladási sebességét. Gyakorlatilag bárki gyorsan elérheti a tökéletes hegesztési varratot.

A LORCH COBOT AWI hegesztőpisztoly

LTR-350 hegesztőpisztoly

hideg fej - stabil kar - csúcsteljesítmény

Lorch COBOT AWI rendszer LTR 350 hegeszt pisztoly

Még könnyebben elérhető az optimális hegesztési varrat

A robot hegesztési teljesítményét meghatározó tényező a tökéletes együttműködés a hegesztőrendszer és a hegesztőpisztoly között. Ezért fejlesztettünk ki egy új robot hegesztőpisztolyt a Lorch CoBot hegesztőcsomagjához. Akár acélt vagy rozsdamentes acélt hegeszt a CoBottal, az LTR 350 a tökéletes megoldás.

 • Keskeny kialakítás, lehetővé téve a munkadarabhoz történő könnyű hozzáférhetőséget
 • Robusztus a rozsdamentes acélból készült alkatrészek nagy arányának köszönhetően
 • 100%-os Bi. 450A-ig, ami a hegesztőpisztolyt nem korlátozza a munkavégzésben
 • Gégecsőbe burkolt összekötő kábel, amely tökéletesen védi a tömlőket és a kábeleket a megrepedezéstől és a károsodástól
 • Masszív, speciális kétkörös hűtés a hosszabb élettartam és nagyobb biztonság érdekében.

Speciális alkatrészekkel felszerelve, melyek biztosítják az optimális feszültség átvitelt és a maximális hegesztési teljesítményt.

A hegesztőpisztoly kengyele úgy van kialakítva, hogy a maximális stabilitás mellett csak minimális interferencia-kontúrja van, ez által lehetővé téve a mindennapi felhasználásban a munkadarabhoz történő optimális hozzáférést.

Az AWI kivitel biztonságtechnikája felhasználóbarát és biztonságos

Lorch COBOT AWI rendszer lézer szkenner

A legmagasabb prioritás a munkatársainak és üzemének biztonsága. Ezért a Lorch Cobot hegesztési csomag AWI kiadásával megkapja biztonságtechnikánkat is lézerszkennerrel és jóváhagyó nyomógombbal együtt.

Az alaposan átgondolt rendszer láthatatlan figyelmeztető és védőmezőt vetít a kezelő elé, hogy megvédje az esetleges veszélyektől.

 1. Amint belép a figyelmeztető mezőbe, a Cobot lelassul és hangjelzéssel figyelmezteti a kezelőt.
 2. A védőmezőbe lépéskor a Cobot teljesen leállítja a munkafolyamatot.

A védelem ezen különleges megoldása révén a Lorch Cobot hegesztési csomag AWI kiadás kezelése szinte gyerekjáték. Ezen túlmenően Cobotunk még gyorsabban – és ezáltal hatékonyabban – dolgozhat.

A LORCH COBOT AWI csomagok

AWI Csomag I. AWI Csomag II. AWI Csomag III. AWI Csomag IV.
UR 10 COBOT vezérlővel és érintőképernyős kezelőfelülettel

Lorch V 30 ACD/DC AWI áramforrás

Lorch LTR 300 W Cobot AWI pisztoly 4,5m, kezdő fogyó/ kopó alkatrész készlettel

Lorch Feed hideghuzalos előtoló

Hideghuzal vezető az LTR 300 W AWI pisztolyra

Biztonsági csomag
1 db lézerszekkener
2 db lézerszekkener
1 db lézerszekkener
2 db lézerszekkener
Pisztolytartó kar, Funkció gomb a "Freedrivehoz" , Beépítő keret (hegesztőasztalhoz), Ki/ bekapcsolás vészleállító funkcióval, Testkábel 70mm², LED folyamatjelző fény

CE-jelölés (Hegesztőasztalra szerelhető hegesztő COBOT)

Elhelyezési lehetőségek

Egy állásos elrendezés
Két állásos elrendezés
Három állásos elrendezés
Négy állásos elrendezés

Mindannyian érezzük, hogy a digitalizálás és az automatizáció eléri az élet és a munka minden területét. Minden cégvezetőnek fel kell tennie magának a kérdést:

Hol?, hogyan? és milyen feltételek mellett kell befektetnie, hogy saját vállalatát technológiailag felkészítse az elkövetkező évek kihívásaira?

Ehhez nyújt segítséget a szerződött
LORCH COBOT PARTNER
az LRCH Hegesztéstechnika Kft! 

[wpdm_package id='435']

Ajánlatot kérek:

  Név (kötelező)

  Cégnév

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Üzenet

  Biztonsági kód

  captcha

  Kapcsolat:

  LRCH Hegesztéstechnika Kft.

  Lorch Schweisstechnik GmbH. képviselet

  Bemutató terem: 2083 Solymár, Külső Vasút út 3368/3

  Telefon: +36202660280

  E-mail: iroda@lrch.hu

  Levelezési címünk: 2027 Dömös, Zelovich Kornél u. 3.

  Web: www.lrch.huwww.lorchcobot.huwww.lorchconnect.hu

  Értékesítési vezetőnk:

  Solti Zoltán

  Telefon:+36302197219

  E-mail:solti.zoltan@lrch.hu