Ipari robot vagy kollaboratív robot?

Milyen igények indokolhatják az automatizációt?

CÉL: Nagyobb produktivitás elérése a hegesztésben

Ipari robotok összehasonlítása a Kollaboratív robotokkal

A hagyományos ipari robotokat tömegtermelésre tervezték, és szigorúan el kell őket különíteni. A masszív és könyörtelen ciklusidők optimalizálásának köszönhetően olyan mértékű mozgási energiával rendelkeznek, amely nagyon veszélyes lehet a robotkarral érintkezésbe kerülő emberekre. A CoBotot nem kell védőcellába zárni. Könnyű rendszer és az integrált biztonsági technológiának köszönhetően, amely azonnal reagál az operátorral történő kontaktusra és leáll a robotkar. A CoBotot lehet használni közvetlen emberi kapcsolattal. Ez nem csak azt jelenti, hogy a munkavállaló munkatársa a napi munkában, önmagában is automatizált eszközzé válik, ugyanakkor sok helyet takarít meg a termelésben.

A CoBot helye minden gyárban és minden hegesztőasztalnál ott van. Amennyiben nincs rá szükség, egyszerűen csak a kiindulási helyzetébe áll, és a hegesztőasztalt más tevékenységek számára szabadítja fel. Köszönhetően a rendkívül egyszerű programozhatóságnak és az intuitív kezelhetőségnek, egyszerűbbé válik a hegesztés, enyhül a hegesztőre nehezedő terhelés, kisebb és közepes sorozatok reproduktív gyors sorozatgyártása.

A hegesztési technológus vagy mérnök kizárólag a CoBot programozásához szükséges, ezt követően más feladatok elvégzésére helyezheti a hangsúlyt.

A munkadarab sablonba történő behelyezése és eltávolítása már a kezelő feladata, a hegesztési folyamat már az előre beprogramozott paraméterek alapján történik, mely konstans minőséget eredményez.

Intelligens társ a gyártási kapacitás tervezéséhez. A CoBot folyamatosan magas színvonalon dolgozik, az év 365 napján, a nap 24 órájában.

Kapcsolat:

LRCH Hegesztéstechnika Kft.

Lorch Schweisstechnik GmbH. képviselet

Bemutató terem: 2083 Solymár, Külső Vasút út 3368/3

Telefon: +36202660280

E-mail: iroda@lrch.hu

Levelezési címünk: 2027 Dömös, Zelovich Kornél u. 3.

Web: www.lrch.huwww.lorchcobot.huwww.lorchconnect.hu

Értékesítési vezetőnk:

Solti Zoltán

Telefon:+36302197219

E-mail:solti.zoltan@lrch.hu

Alkalmazástechnikusunk:

Hajcsik Antal (EWS; IWS nemzetközi hegesztő specialista)

Telefon:+36209797121

E-mail:hajcsik.antal@lrch.hu

COBOT specialistánk:

Biharvári Ádám

Telefon: +36205500437

E-mail: iroda@lrch.hu