Adatvédelem

Jelen Adatvédelmi Tájékoztató összefoglalja az Lrch.hu kezelője által folytatott adatkezelési elveket és annak gyakorlatát.
A látogató/felhasználó az adatok elküldésével kijelenti, hogy azok a valóságnak megfelelnek.

1. ADATKEZELŐ

Az adatok kezelője az LRCH Hegesztéstechnika Kft..

Székhely: 2027 Dömös, Zelovich Kornél u. 3.

Adószám: 10930630-2-11

Bejegyző bíróság: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága
Elérhetőség: iroda@lrch.hu, vagy a weboldalon keresztül

Cégjegyzékszám: 11-09-015760

2. A KEZELT ADATOK, az ADATKEZELÉS CÉLJA ÉS ÉRINTETTEK KÖRE

A személyes adatok kezelésének célja

  • a felhasználóval való kapcsolattartás;
  • a felhasználó azonosítása, a többi felhasználótól való megkülönböztetése;
  • felhasználói elégedettség tesztelése és mérése;
  • az e-mail hírlevélre feliratkozók számára hírlevél értesítések küldése.

2.1 Érdeklődés során megadandó személyes adatok

Az érdeklődés során a következő személyes adatok megadását kérjük ügyfeleinktől:

  • E-mail cím (kötelező) – Felhasználási cél: vásárló azonosítása, vásárlással kapcsolatos visszaigazolások, információk küldése (rendelés visszaigazolás, rendelés státuszának megváltozásáról szóló információk, egyéb kommunikáció)
  • Név (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
  • Cégnév (nem kötelező) – Felhasználási cél: árajánlat adás, megrendelő azonosítása, szállítás
  • Telefonszám (kötelező) – Felhasználási cél: kapcsolattartás, szállítási cégek a megadott telefonszám használatával tudják felvenni a kapcsolatot a vásárlóval a csomagok kiszállításánál

2.2 Hírlevélhez kapcsolódó adatok

Az érdeklődés során a következő személyes adatok megadását kérjük ügyfeleinktől:

  • E-mail cím (kötelező) – Felhasználási cél: vásárló azonosítása, vásárlással kapcsolatos visszaigazolások, információk küldése (rendelés visszaigazolás, rendelés státuszának megváltozásáról szóló információk, egyéb kommunikáció)

Hírlevelet azon partnereinknek küldünk, akik egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy megadott email címükre alkalomszerűen hírlevelet küldjünk.

A hírlevélről bármikor leiratkozhat a Hírlevél alján szereplő leiratkozás a hírlevélről feliratra kattintva.

2.3 Cookie-k (Sütik)

2.3.1 A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. beállított oldalmegjelenés
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

2.3.2 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

Az Lrch.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával Az Lrch.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. Személyes adatok nem jutnak el a harmadik félhez.

2.3.3 Cookie-k visszautasítása

Az Lrch.hu, illetve a harmadik fél által elhelyezett cookie-kat böngészője segítségével bármikor törölheti eszközéről. A cookie-k törléséről, illetve kezeléséről az adott böngésző súgójában talál részletes ismertetőt. Szintén a böngészője segítségével blokkolhatja a cookie-kat, vagy kérhet értesítést minden alkalommal amikor a böngésző új cookie-t fogad. A cookie-k blokkolása technikailag akadályozhatja, hogy oldalunkon vásárolni tudjon.

2.4 Személyre szabott ajánlatok adatok

Személyre szabott ajánlatot azon vásárlóinknak vgay érdeklődőinknek küldünk, akik megkeresésükkel egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy megadott email címükre a megkeresésben, illetve a személyesen, vagy telefonon egyeztetett ajánlatot küldjünk.

3. AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTAL MEGHATÁROZOTT ADATKEZELÉSI IDŐTARTAM

A Google Analytics által létrehozott cookiek időtartama 30 napra szól, a session ID-k az oldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

4. Az adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre

A vásárlók kiszolgálásának, a rendelések teljesítéséne, illetve a Hírlevelek küldésének biztosítása érdekében az LRCH Hegesztéstechnika Kft. adatfeldolgozókat vehet a szükséges tevékenységek elvégzésére.

Az LRCH Hegesztéstechnika Kft. által igénybe vett adatfeldolgozók:

Az adatkezelő a fent említett eseteken kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak, amennyiben hivatkozott hatóság a megfelelő jogalappal rendelkezik.

5. AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT JOGALAPJA ÉS A FELHASZNÁLÓ JOGAI

Az adatkezelés a felhasználó jóváhagyásának jogalapjával történik. A felhasználó az adatkezelő által kezelt adatokról, és annak módjáról az iroda@lrch.hu e-mail címen a Társaság ügyvezetőjétől ezen Adatvédelmi Tájékoztató tartalmán túl további tájékoztatást kérhet.

6. A WEBOLDALT ÜZEMELTETŐ PARTNER ÉS TECHNOLÓGIA

Cégnév: BlazeArts Kft.

Cím: 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 36 I/8.
Adószám: 12539833-2-03
Cégjegyzékszám: 03-09-109150 szerverein működik, amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek.

7. JOGORVOSLATI LEHETŐSÉG ÉS HATÁLYOS TÖRVÉNYEK

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy az LRCH Hegesztéstechnika Kft. a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről az alábbi törvényekben tájékozódhat a felhasználó:
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

  1. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);BlazeArts Kft.