Lorch Cobot MIG/ MAG Hegesztési Csomag

Már AWI kivitelben is!
A Lorch évek óta folyamatosan mértékadó a MIG-MAG hegesztésben
Így van ez a Lorch Hegesztési csomag MIG-MAG kiadásával is: az ideális eszköz a kis és közepes sorozatok hegesztésének automatizálására.
A csomag lehetővé teszi a – főleg lemezfeldolgozó, gépgyártó és általános ipari területen tevékenykedő – vállalkozások számára a nagy hatékonyságú MIG-MAG hegesztési eljárások automatizálási lehetőségeinek kihasználását.

Bemutatjuk az új kollégáját!

A Lorch Cobot MIG/MAG rendszer a hegesztést Lorch minőségben végzi

A hegesztő berendezés

A Lorch Cobot hegesztési csomag MIG-MAG kiadását a kiváló Lorch S-RoboMIG XT hegesztő berendezéssel szállítjuk, High-End inverter technológiával, interfésszel és precíziós előtoló rendszerrel. A Lorch Cobot hegesztési csomag nagy teljesítményű áramforrása a „Full-Prozess” felszereltség és a villámgyors szabályozástechnika révén lehetővé teszi szinte az összes lehetséges hegesztési feladat nagy hatékonyságú elvégzését.

Pisztoly

A hegesztő pisztoly

A berendezést a kifejezetten MIG-MAG hegesztéshez kifejlesztett LMR-450 W hegesztőpisztoly teszi teljessé: Cobothoz optimalizált fogyó és a kopó alkatrészek hosszabb élettartamát biztosító kétkörös hűtés gondoskodik az ideális hegesztési teljesítményről és a biztonságosabb alkalmazásról.

Lorch Fullprozess

A Lorch Speed eljárások

Az összes, innovatív Speed eljárásaink is beépítésre kerültek a Cobot áramforrásokba. Ennek köszönhetően az alkalmazásnak megfelelően mindig az optimális hegesztési eljárás érhető el. A TwinPlus XT révén pl. verhetetlen hatékonysággal készíthet AWI kinézetű, gyönyörű varratokat.

A Lorch COBOT MIG/MAG Hegesztőcsomag részei

MIG-MAG Lorch Cobot rendszer részei

A COBOT hegesztőcsomag karja

UNIVERSAL ROBOTS UR10

A CoBot gyártója, a piac jelenlegi vezetője, több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a könnyű kollaboratív robotrendszerek fejlesztésében. Az UR10 mindent tartalmaz, ami fontos a közepes méretű hegesztési vállalkozások számára:

 • széleskörű felhasználhatóság
 • megfelelő teherbírás
 • alacsony karbantartási költségek
 • fejlett technológia
Lorch Cobot UR kar

Egyszerű kezelhetőség az érintőképernyőnek és az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően

Az érintőképernyős okostelefonok bevezetése óta mindenki értékeli kezelhetőségük előnyeit. Következésképpen a CoBot-gyártók csak azzal foglalkoznak, hogy az üzemeltetők számára a lehető legkönnyebb legyen az élet. Az új technológia kezdettől fogva megkönnyíti a munkát, köszönhetően az intuitív felhasználói felületnek, melyet Ön közvetlenül a PC-k világából ismerhet. Az alapvető jellemzők nagyon rövid idő alatt elsajátíthatók, és a 3 napos üzembe helyezést követően mindössze egy dolgot kell tennie: A Lorch CoBot hegesztőcsomag előnyeit azonnal hasznosítani a cégnél.

Lorch Cobot AWI rendszer érintő képernyő

A programozás új módja: Free Drive funkció

A robothegesztés egyik legnagyobb kihívása a robot tanítása volt. Az egyik esetben olyan külső szakértők tanítják vagy programozzák a robotot, akiknek csak korlátozott tudása van a hegesztésről. Amennyiben saját alkalmazottal teszi ezt, akinek szakképzése hosszú időt vett igénybe, rendszerint nem sokáig marad a cégnél, mivel konkurens cégek kétségbeesetten keresik a hasonló képesítéssel bíró szakembereket.

A CoBotot – valós értelemben – a kezében tarthatja. Az ingyenes meghajtó aktiválása után a CoBot illetve a hegesztőfej könnyen mozgatható kézzel ahhoz a pontig, ahol el kell indítania és be kell fejeznie a mozgást. Közbenső pontokat és szakaszokat is beprogramozhatunk. Nagyon egyszerű és nem igényel előzetes tudást

Free drive

A COBOT hegesztőcsomag szíve

Lorch S5 SpeedPulse XT

LORCH S5 ROBOMIG FULLPROZESS ÁRAMFORRÁS

A hegesztő áramforrás: LORCH S5-ROBOMIG XT FOGYÓELEKTRÓDÁS HEGESZTŐ INVERTER 

A Lorch évek óta újra és újra fejleszti az S-XT sorozatát, amely a MIG-MAG impulzus hegesztésre fókuszál. Nyugodtan nevezhetjük ezt a hegesztőgépet digitális intelligens folyamattechnológiájával, az impulzusív uralkodójának, és természetesen a Lorch Cobot hegesztő csomagunkban csak a legfejlettebb tudást szeretnénk átadni. Ennek megfelelően a LORCH CoBot hegesztéstől, kielégítő termelékenységet és a hegesztési varrat kiváló minőségét várhatjuk el. Pontosan ez az S-RoboMIG XT. 

Nem úgy néz ki, mint egy tipikus robotrendszer, és nem is kell úgy kinéznie. A hegesztőrendszerének legalább annyira rugalmasnak kell lennie, mint a CoBotnak. Az S-RoboMIG XT CoBot változata a hegesztőhuzal számára külön tolóegységgel és a gázpalack számára külön tartórésszel van ellátva, így nem csak az elhelyezésük egyértelmű, a rendszer is teljesen mobil marad, ha szükséges manuális rendszerként lehet hasznát venni a gyártásban

Lorch három év garancia

A 400A és a bekapcsolási idők csúcsértékei széles körű alkalmazhatóság garantálnak. A speciális CoBot interfész mély integrálást tesz lehetővé a CoBot vezérlésbe, és új szoftver-technikai lehetőségeket teremt a Cobot hegesztés használatában. Az S-RoboMIG XT a Full-Process kivitelnek köszönhetően teljesedik ki. Valamennyi Lorch Speed és egyéb MIG-MAG speciális eljárás szériatartozék, így lehetősége van arra, hogy a lehető legnagyobb minőséget és termelékenységet érje el. A Lorch CoBot hegesztés elsőként kínál lehetőséget arra, hogy esetenként TIG eljárásról a termelékenyebb MIG-MAG hegesztésre váltson.

Az optimális felhasználói biztonság érdekében, a gyors hegesztőpisztoly hűtést megnövelt teljesítményű vízhűtőrendszer segíti.

Lorch Fullprozess
Teljes felszereltségű áramforrás

A Lorch Speed eljárásai

SpeedPulse XT

A szabadalmaztatott XT vezérlési technológia különleges tulajdonsága: A kiváló minőségű impulzushegesztési folyamatot a későbbi íves anyagok átmenetével egyesíti, ezáltal óriási mértékben növeli az olvadási sebességet és a hegesztési sebességet. Az S-XT olyan gyors és pontosan szabályozza, mint eddig soha. Pontos: még mindig ugyanabban az impulzusfázisban. Az eredmény rendkívül robusztus és stabil ív, gyakorlatilag nem fröccsenő.

Videó lejátszása

TwinPulse XT

A TwinPuls XT szelektív és különálló olvasztási és hűtési fázisokat vezérel. Ez biztosítja a munkadarab sokkal alacsonyabb és célzottabb hőátadását, kevesebb torzítást, és ezáltal kevesebb újratervezést. Különösen, ahol a WIG eddig hegesztett, a TwinPuls XT új lehetőségeket kínál. Ez gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a hegesztést, olyan megjelenéssel, amely nem kell félnie a TIG kötéssel való összehasonlításhoz.

Videó lejátszása

SpeedArc XT

A SpeedArc XT különösen koncentrált ívvel és lényegesen nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, mint a hasonló folyamatok. Így különösen mély behatolást érhetünk el az alapanyagba, ami nem hasonlítható össze a normál MIG-MAG rendszerek behatolási sebességével. A megnövekedett ívnyomásnak köszönhetően a SpeedArc XT-vel történő MIG-MAG hegesztés mérhetően gyorsabbá válik, ezért rendkívül gazdaságos.

Videó lejátszása

SpeedUp

A foltos varrat hegesztése nagy kihívást jelent még kézi hegesztéssel is. A robotra szinte lehetetlen, ezért a költséges fordított-billentő pozicionálókat gyakran használják robotcellákban. Elképzelhetetlen a Cobot használatakor, de a SpeedUp-nak köszönhetően semmi gond. Az optimális anyag-reflow és az alacsony energia bemeneti fázis biztonságos behatolásához egy nagy áramlású fázis egyesítésével a Cobot konstans sebességgel méri a függőleges varratot.

Videó lejátszása

SpeedCold

A SpeedCold biztosítja az ívek viselkedését a vékony lemezes hegesztés során és kiküszöböli a ragadós fröccsenést. Még a nagyon vékony lemezek megbízhatóan hegeszthetők a SpeedCold-al. A feltörekvő fröccsenések olyan „hidegek”, hogy általában semmi sem ragad. Különösen a vékony lemezes hegesztés során a SpeedCold teljes potenciálját mutatja.

Videó lejátszása

A COBOT hegesztőcsomag agya

LORCH COBOTRONIC EGYEDI SZOFTVER SOKOLADLÚ ÉS FELHASZNÁLÓBARÁT

A beépített érintőképernyő és az intuitív kezelőfelület adja a Lorch Cobot hegesztési csomag egyszerű kezelésének alapját. Az exkluzív Cobotronic programunk még egy lépéssel tovább megy a legmagasabb kezelői hatékonyság elérésében.

Egyszerűen válasszon a Cobotronic program MIG-MAG kiadásának három gyakorlatias üzemmódja közül:

 1. a feladat mód egyszerűen és kényelmesen átadja a paraméterek vezérlését a Cobotnak
 2. az egyéni mód elérhetővé teszi az áramforrás összes paraméterének elérését
 3. az asszisztens mód az alkalmazástól függően paramétereket ajánl az optimális hegesztési eredményhez

 

A Free-Drive funkció révén minden hegesztőnek lehetségessé válik a Cobot hegesztőrendszer kezelése – előzetes betanulási idő nélkül. A programozáshoz kézzel kell oda vezetni a robotkart, ahol kezdenie és végeznie kell. Egyszerű, gyors, kényelmes.

Lorch cobotronic

Választhatjuk a klasszikus robot JOB üzemeltetést, vagy modern egyedi üzemmódot az áramforrás összes paraméterének elérésével, esetleg az innovatív Assistant Mode-ot, amely a felhasználó számára optimális rendszerbeállítást javasol, beleértve a robotkar hegesztési sebességét.

Egy vezérlőpanel: hozzáférés minden öszettevőhöz

A gyakorlatban gyakran látható két kézi vezérlőpanel a klasszikus robotállomás programozásánál. Az egyikkel a robotot programozhatjuk, a másikkal hegesztő dolgozik. A CoBot rendszernél lehetősége van a hegesztőnek mindent egy kézben tartani. A Lorch CoBot interfésznek köszönhetően teljes hozzáférést biztosít a hegesztési rendszer minden fontos funkciójához egyetlen kezelőpanellel.

CoBot és hegesztési paraméterek: Minden egy helyen

A SpeedCold biztosítja az ívek viselkedését a vékony lemezes hegesztés során és kiküszöböli a ragadós fröccsenést. Még a nagyon vékony lemezek megbízhatóan hegeszthetők a SpeedCold-al. A feltörekvő fröccsenések olyan „hidegek”, hogy általában semmi sem ragad. Különösen a vékony lemezes hegesztés során a SpeedCold teljes potenciálját mutatja.

Még könnyebben elérhető az optimális hegesztési varrat

Az áramforrást, a hegesztési eljárást és a hegesztőpisztolyt egyeztetve mindig a legjobb beállításokat érheti el. Csak azt mondja meg a CoBot vezérlésnek, hogy mit szeretne hegeszteni (pl. 6-os tompavarrat 4 mm-es acélon), és kap egy paraméterjavaslatot, amely magába foglalja az optimális hegesztési eljárást, az adatok paraméterezését, a robot megfelelő haladási sebességét. Gyakorlatilag bárki gyorsan elérheti a tökéletes hegesztési varratot.

A LORCH COBOT MIG/MAG hegesztőpisztoly

LMR-450 W hegesztőpisztoly

hideg fej - stabil kar - csúcsteljesítmény

Még könnyebben elérhető az optimális hegesztési varrat

A robot hegesztési teljesítményét meghatározó tényező a tökéletes együttműködés a hegesztőrendszer és a hegesztőpisztoly között. Ezért fejlesztettünk ki egy új robot hegesztőpisztolyt a Lorch CoBot hegesztőcsomagjához. Akár acélt vagy rozsdamentes acélt hegeszt a CoBottal, az LMR 450 W a tökéletes megoldás.

 • Keskeny kialakítás, lehetővé téve a munkadarabhoz történő könnyű hozzáférhetőséget
 • Robusztus a rozsdamentes acélból készült alkatrészek nagy arányának köszönhetően
 • 100%-os Bi. 450A-ig, ami a hegesztőpisztolyt nem korlátozza a munkavégzésben
 • Gégecsőbe burkolt összekötő kábel, amely tökéletesen védi a tömlőket és a kábeleket a megrepedezéstől és a károsodástól
 • Masszív, speciális kétkörös hűtés a hosszabb élettartam és nagyobb biztonság érdekében.

Speciális alkatrészekkel felszerelve, melyek biztosítják az optimális feszültség átvitelt és a maximális hegesztési teljesítményt.

A hegesztőpisztoly kengyele úgy van kialakítva, hogy a maximális stabilitás mellett csak minimális interferencia-kontúrja van, ez által lehetővé téve a mindennapi felhasználásban a munkadarabhoz történő optimális hozzáférést.

Lorch áramátadó – A forma követi a funkciót

Míg a kézi hegesztés bizonyos mértékig kompenzálhatja a hegesztőpisztoly rendszerének illetve összetevőinek bizonyos gyengeségeit vagy kopását, a CoBot – mint minden más robot is – a hegesztés optimális összetevőire támaszkodik. Ez a rendszer legkisebb részére is vonatkozik, az áramátadóra. Ezért különös figyelmet fordítu